top of page
  • Obrázek autoraMimiko

Tipy na bezpečný spánek novorozence

Bezpečný spánek novorozence je velmi důležitý, aby se minimalizovalo riziko syndromu náhlého úmrtí kojence (SIDS). Níže jsou uvedeny některé tipy, jak zajistit bezpečný spánek pro novorozence:

1️⃣ Položte dítě na záda - Je důležité, aby novorozenci spali na zádech, aby se minimalizovalo riziko SIDS.

2️⃣ Tvrdá matrace : Dbejte na to, aby matrace byla pevná a bezpečná. Postýlka by měla být vybavena tvrdou matrací např.otočit matrace na stranu s kokosem 😉

3️⃣ Bez polštářů a peřin: Dbejte na to, aby novorozenci neměli polštáře nebo peřiny v posteli. Místo toho by měli být položeni v lehce zavinutém spacím pytlíku.

4️⃣ Teplota v místnosti : Kontrola teploty: Dbejte na to, aby teplota v místnosti nebyla příliš vysoká. Doporučuje se udržovat teplotu kolem 20-22 stupňů Celsia a používat lehké oblečení, aby se minimalizovalo riziko přehřátí.

5️⃣ Používejte bezpečné postýlky - Pokud používáte postýlku, ujistěte se, že je v souladu s bezpečnostními normami a nebyla stáhnutá z trhu kvůli bezpečnostním důvodům. Je velmi důležité před nákup ověřit certifikace EN716-1

6️⃣ Monitorujte spánek dítěte - V průběhu spánku dítěte pravidelně kontrolujte, aby se ujistili, že je v bezpečí a v pohodlí.

23 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page